Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Počinje Novosadsko proleće

Tradicionalna manifestacija Novosadsko proleće počinje danas u holu na prvom spratu Sportsko-poslovnog centra ''Vojvodina'' i trajaće do subote, 20. marta.

Potrošači nemaju prava

Potrošačima u Srbiji krši se čak i osnovno pravo koje propisuje povelja Ujedinjenih nacija - pravo na zadovoljenje osnovnih potreba, navodi Goran Papović iz Udruženja za zaštitu potrošača. On smatra da ni u ostvarivanju ostalih prava situacija nije ništa bolja.

Protekcije za Pavličićevu sestru

Rođena sestra gradonačelnika Novog Sada, Biljana Jokić, volontira kod njega u kabinetu od kada je Igor Pavličić došao na tu funkciju, iako je zaposlena u Gradskom informativnom centru "Apolo", gde i dalje redovno prima platu.

Uskoro drugačiji Nju Nork

Zgrada Nju Nork u centru grada trebalo bi uskoro da bude potpuno rekonstruisana iznutra, dok se trenutno čisti fasada i popravljaju prozori.

Popusti povodom Dana potrošača

Povodom 15. marta, Svetskog dana potrošača, Ministarstvo trgovine pokrenulo je akciju sniženja cena 24 proizvoda u maloprodajnim objektima Univereksporta i još 10 trgovinskih lanaca.

Teška povreda Bekama

Dejvid Bekam neće učestvovati na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi zbog povrede Ahilove tetive na nedeljnom meču sa Kjevom.

Obeleženo dve decenije SPO

Pokrajinski odbor Srpskog pokreta obnove obeležio je na svečanosti upriličenoj na Spensu 20 godina postojanja te stranke, nastale, kako je rečeno, kao stožer otpora režimu Slobodana Miloševića.

Samo 50 korisnika ateljea dostavilo papire

Većina sadašnjih korisnika ateljea na Petrovaradinskoj tvrđavi moraće da se iseli, jer je samo 50 korisnika dostavilo gradskoj upravi dokumentaciju preko koje bi trebalo da se utvrdi po kom osnovu koriste ove prostore.

Funkcioneri zadržavaju pozicije?

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije usvojio je načelni pravni stav po kome će se odbornicima u lokalnim skupštinama odobravati da istovremeno budu poslanici u Skupštini Srbije ili Vojvodine.

Đaci prvaci dobijaju "svice"

Svi novosadski đaci prvaci dobiće male uređaje za bolju vidljivost na putu, takozvane "svice", kaže za Radio 021 portparolka kompanije "Dunav osiguranje", Milica Slijepčević.

Rat dva muzeja

Upravni odbor Muzeja Vojvodine, u čiju zgradu je pre pola godine useljen Muzej savremene umetnosti, već treći put je odbio da prevede vlasništvo tog objekta na svoje nove goste.  

Danas susret Šoljoma i Tadića u Novom Sadu

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši je, nakon susreta s mađarskim predsednikom Laslom Šoljomom, ponovio da zvanična Budimpešta i dalje podržava Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji.